Trnjanska cesta 95, 10000, Zagreb

Porodništvo

pregnant-2196853_1920

Porod i skrb oko majke i djeteta tijekom porođaja jedan je od najdinamičnijih dijelova ove struke. No sam termin porodništvo ukazuje na puno širi spektar rada liječnika koji je završio navedenu specijalizaciju: porodničar (opstetričar) se bavi ženom i njenom trudnoćom, praćenjem, održanjem i liječenjem poremećaja trudnoće. Porodništvo je i za samog ginekologa iznimno lijepi dio njegovog poziva. Dio razloga leži u činjenici da su najbrojnije potpuno zdrave trudnice koje nose zdravu dječicu.

Prilikom svakog pregleda za majku je najveća radost spoznaja da njeno dijete lijepo napreduje. Za njenog ginekologa je također posebno veselje kad to može potvrditi i majku tim obradovati i uliti joj potrebni mir i sigurnost.

Kod poteškoća postizanja ili održanja trudnoće, dio se pregleda, dijagnostike i liječenja preklapa s ginekologijom. I nakon poroda, punih 6 tjedana, briga o ženi spada u područje porodništva. To razdoblje nazivamo babinjama ili puerperijem. Brigu o djetetu unutar mjesec dana od poroda vodi neonatolog, a kasnije pedijatar. Neonatologija spada u dio pedijatrije. Iako bi optimalno bilo da jedna medicinska struka brine o majci i novorođenčetu, koji su neodvojivi spoj dva bića, današnja medicina se toliko razgranala da je takav pristup nemoguć.

U Poliklinici Artemeda s velikom pozornošću brinemo o Vama i Vašem potomstvu. Racionalnim pristupom dijagnostici i pažljivo odabranim pretragama nastojimo steći i opravdati Vaše povjerenje i uliti Vam sigurnost za Vas i Vaše dijete.

Posebno nam je važna kvalitetna komunikacija: na svako Vaše pitanje dobiti ćete cjeloviti odgovor. Ukoliko na nešto ne znamo odgovoriti, potruditi ćemo se pribaviti Vam informaciju u najkraćem mogućem roku. Potpuno zadovoljna i mirna trudnica jedan je od temeljnih mota naše poliklinike.

Leave a comment